بلاگ

خواص بی نظیر شکر قهوه ای

همانطور که از اسم شکر قهوه ‌ای مشخص است، این شکر رنگی سرخ یا قهوه‌ ای دارد و مانند شکر سفید از نیشکر یا چغندر قند تهیه می‌شود. شکر قهوه‌ای در واقع شکری است که به صورت ناکامل و نیمه پالایش شده و به همین دلیل هنوز شیره قند را در خود دارد و به دلیل دارا بودن ملاس رنگ آن قهوه‌ای می‌شود. شکر قهوه ‌ای حاوی ۵ درصد ملاس، مقدار کمی کلسیم، پتاسیم و آهن است، به همین دلیل مواد مغذی آن بیشتر و بهتر از قند سفید یا شکر سفید است. طعم و عطر مطبوع شکر قهوه ‌‌ای باعث شده که این محصول غذایی محبوبیت بیشتری نسبت به شکر سفید داشته باشد. در ادامه از از فواید شکر قهوه‌ ای و خواص شکر قهوه ای برایتان بیشتر می گوییم.

تاریخچه شکر قهوه‌ای در ایران و جهان

استفاده از شکر قهوه‌ای در اواخر قرن ۱۸ میلادی در اروپا رواج یافت. معمولا از این شکر برای ساخت صابون‌های مخصوص زنان و لوازم آرایشی و درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شد. در آن زمان هنوز کسی دلیل خواص شگفت انگیز شکر قهوه‌ای را نمی‌دانست. استفاده از این نوع شکر تصفیه نشده در آسیای شرقی، خاورمیانه و شمال آفریقا نیز سال‌های پیش از رسیدن آن به اروپا بسیار رواج داشت. در اواخر قرن ۱۹ میلادی که عصر صنعت و دانش اروپا محسوب می‌شود، عده‌ای از دانشمندان با آزمایش و بررسی دانه‌های تصفیه نشده شکر قهوه‌ای متوجه میکروارگانیزم‌هایی در ساختار این ماده غذایی شدند که دلیل خواص بی‌شمار شکر قهوه‌ای بود. پس از این آزمایشات کامل‌ترین راهنمای مربوط به اطلاعات تغذیه‌ای و خاصیت‌های شکر قهوه‌ای در اوایل قرن بیستم به چاپ رسید.

طبع شکر قهوه‌ای چیست؟

در طب سنتی آمده است که شکر قهوه‌ای «طبعی گرم» دارد. به همین دلیل این ماده غذایی در درمان بیماری‌هایی مانند نفخ معده، یبوست و سردمزاجی بسیار موثر است. از شکر قهوه‌ای در طب سنتی برای درمان بیماری‌های مختلفی استفاده می‌شود که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • از بین بردن خارش و اگزمای بدن
  • درمان قولنج شکم و ناف
  • جلوگیری از تهوع
  • درمان سردرد
  • درمان سردی و ضعف بدن
  • درمان اسهال و دلپیچه
  • تسکین دهنده دردهای عضلانی

توجه : از آنجایی که شکر قهوه‌ای طبعی گرم دارد ممکن است با استفاده بیش از حد از آن دچار خستگی و کم خونی شود. خوردن زیاد شکر قهوه‌ای ابتدا احساس سیری و گرما در بدن شما ایجاد کرده و پس از مدتی ممکن است احساس ضعف و گرسنگی کنید و طبع شما را سرد خواهد کرد. بنابراین برای کسب نتیجه مطلوب بهتر است همیشه بر طبق راهنمای درمانی عمل کرده و در استفاده از هیچ چیز افراط و تفریط نداشته باشید.

تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید

شکر قهوه‌ ای و شکر سفید هر دو از پالایش نیشکر به دست می‌آیند، با این تفاوت که شکر قهوه‌ای نوعی ساکارز است که به دلیل دارا بودن شیره یا همان ملاس، رنگی قهوه‌ای دارد. پیش از این اشاره کردیم که شکر قهوه ‌ای حاوی کلسیم، پتاسیم و آهن است، به جز این مورد باید اشاره کرد که شکر قهوه‌ای کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد.

ارزش غذایی شکر قهوه‌ای

۱ قاشق چایخوری شکر قهوه‌ای ( حدودا ۴ گرم) ۱۵ کالری دارد، در حالی که کالری همین مقدار شکر سفید حدود ۱۷ است. دقت داشته باشید که شکر قهوه‌ای و شکر زرد که از شکر نیشکر یا شیره خرما به دست می‌آید، متفاوت است.

انواع شکر قهوه ‌ای

فرآورده‌های متنوعی از این نوع شکر تهیه می‌شود که بسته به سلیقه خود می‌توانید از نمونه‌های مختلف آن مانند قند قهوه‌ای یا پودر شکر قهوه‌ای استفاده کنید. از جمله این فرآورده‌‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

روشن یا تیره : دانه‌های این نوع شکر دارای ملاس هستند که رنگی شبیه به قهوه‌ای روشن، سرخ یا تیره به آن می‌دهد. هر چه رنگ این شکرها تیره‌تر باشد، نشانه ملاس بیشتر است. این نوع شکر قهوه‌ای در میان سایر نمونه‌ها بیشترین کاربرد را دارد.

توربینادو : این نوع شکر رنگ قهوه‌ ای روشن و کرمی مانند دارد. ملاس شکر قهوه‌ای توربینادو در فرآیند ساخت شسته می‌شود به همین دلیل رنگ آن روشن‌تر از سایر شکرهای قهوه‌ای است. این نوع شکر به دلیل طعم و رایحه مطبوع و بافت نرمی که دارد معمولا در شیرینی پزی استفاده می‌شود. همچنین می‌توان آن را به همراه چای یا قهوه استفاده کرد.

روان : این نوع شکر، دانه‌های ریز و پودری دارد و رطوبت آن کمتر از شکر قهوه‌ای معمولی است. به شکر قهوه‌ای روان، پودر شکر قهوه‌ای نیز گفته می‌شود و از آن برای تزئین شیرینی و کیک یا طعم دادن به غذا استفاده می‌شود.

دمرارا : ااین نوع شکر، دارای دانه‌های درشت طلائی است. ملاس این شکر نیز کمتر از شکر قهوه‌ای معمولی بوده و از آن برای تهیه غلات داغ، شیرین کردن دانه‌های برنج یا شیرینی پزی استفاده می‌شود.

موسکوادو : بیشترین ملاس در میان انواع مختلف شکر قهوه‌ای متعلق به شکر موسکوادو است. این نوع شکر قهوه‌ای رنگی بسیار تیره داشته و طعم ملاس یا شیره شکر در آن بسیار قوی است.

 

فواید شکر قهوه‌ ای

در این قسمت از فواید شکر قهوه‌ ای و خواص شکر قهوه ای برایتان می گوییم. شکر قهوه‌ای نه تنها در آشپزی و شیرینی پزی بلکه در طب سنتی نیز کاربردهای بسیار زیادی دارد و از آن برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. همچنین شکر قهوه‌ای به طور گسترده برای سلامت و زیبایی پوست کاربرد دارد. از جمله فواید شکر قهوه‌ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. درمان دردهای قاعدگی

یکی از خواص شکر قهوه ای درمان دردهای قاعدگی است. ترکیب شکر قهوه‌ای به همراه چای، زعفران و زنجبیل می‌تواند دردهای شدید قاعدگی را به سرعت کاهش داده و باعث منظم شدن چرخه قاعدگی شود.

۲. افزایش انرژی

یکی از فواید شکر قهوه ای بالا بردن سطح انرژی است. همانطور که می‌دانید شکر سفید باعث افزایش ناگهانی سطح انرژی می‌شود، اما این انرژی به همان سرعت نیز افت می‌کند. شکر قهوه‌ای به دلیل دارا بودن مواد معدنی بیشتر نسبت به شکر سفید، جایگزین بهتری برای استفاده در وعده صبحانه است. این ماده غذایی با دارا بودن مقادیر مناسبی کربوهیدرات ساده انرژی را افزایش داده و در طول روز شما را شاداب نگه می‌دارد.

۳. چاقی و کنترل وزن

یکی از خواص شکر قهوه ای کنترل چاقی است. شکر قهوه‌ای به دلیل دارا بودن ملاس باعث افزایش متابولیسم بدن و گرسنگی می‌شود. اگر رژیم غذایی خاصی برای کاهش وزن دارید، می‌توانید با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه خود شکر قهوه‌ای را جایگزین شکر سفید کنید.

۴. سلامت و زیبایی پوست

یکی از فواید شکر قهوه ای کمک کردن به از بین بردن پوست های مرده و زیبایی است. شکر قهوه‌ای با داشتن بافتی خشن به صورت گسترده برای زیبایی و سلامت پوست استفاده می‌شود و یک نرم کننده طبیعی پوست است. معمولا از این شکر و ترکیب آن با مواد دیگر اسکراب‌های قوی خانگی می‌توان درست کرد که برای درمان سلولیت، رفع لک و جای جوش و آکنه، لایه برداری پوست‌های مرده، روشن شدن پوست و درمان آکنه و موارد مشابه مفید است.

۵. بارداری

پس از زایمان اگر دچار درد یا گرفتگی در ناحیه شکم و لگن می‌شوید می‌توانید از دمنوش‌های ترکیب شده با شکر قهوه‌ای برای کاهش این کرامپ‌ها استفاده کنید. شکر قهوه‌ای روند بهبودی بعد از زایمان را سرعت می‌بخشد.

۶. شکر قهوه ای و دیابت

معمولا به افراد دیابتی گفته می‌شود که می‌توانند به جای شکر سفید از شکر قهوه ‌ای استفاده کنند. این تجویز به دلیل آن است که در باور عموم مردم، شکر قهوه‌ای کالری کمتری نسبت به شکر سفید داشته و در عوض مواد مغذی و معدنی آن بیشتر است. باید توجه داشت که شکر قهوه‌ای و شکر سفید هر دو از نیشکر یا چغندر قند تهیه می‌شوند به همین دلیل ماهیت آن‌ها یکی است. همانطور که اشاره کردیم شکر قهوه‌ای کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد اما باز هم باعث افزایش قند خون می‌شود و مصرف زیاد آن در افراد دیابتی ممکن است باعث بروز مشکلات و تشدید بیماری شود. شکر قهوه‌ای برای افراد مبتلا به دیابت می‌تواند انتخاب مطمئن‌تر و جایگزین بهتری نسبت به شکر سفید باشد اما پیشنهاد می‌کنیم افراد دیابتی از شکر قهوه‌ای نیز با احتیاط و به صورت کنترل شده استفاده کنند.

۷. شکر قهوه ‌ای و درمان سریع سرماخوردگی

شکر قهوه‌ ای در طب سنتی به عنوان دارویی برای درمان سریع سرماخوردگی و آسم استفاده می‌شود. وجود ملاس در این نوع شکر باعث از بین رفتن خلط سینه و درمان گلو درد می‌شود. برای درمان سریع سرماخوردگی با شکر قهوه‌ای می‌توانید به دو روش عمل کنید :

۱. شکر قهوه‌ای را به یک لیوان آب در حال جوشیدن با پودر زنجبیل یا زنجبیل تازه، اضافه کنید. اجازه دهید دمنوش کمی روی شعله بماند و غلیظ‌‌‌‌ تر از حالت مایع شود. بعد از آن دمنوش را وقتی هنوز داغ است میل کنید. مصرف روزانه و مرتب این دمنوش می‌تواند در کمتر از ۲ روز گلودرد و سرماخوردگی را درمان کند.

۲. یک عدد پیاز قرمز بزرگ را به صورت حلقه‌ای برش زده و آن را در ظرفی که مخلوطی از عسل طبیعی و شکر قهوه‌ای در آن است به گونه‌ای قرار دهید که مخلوط شکر و عسل روی هر حلقه پیاز را بپوشاند. اجازه دهید برش‌های پیاز یک شب تا صبح ( ۱۲ تا ۱۵ ساعت) در این مخلوط بماند. بعد از این مدت شربت پیاز شیرین به دست آمده که حاوی مواد مغذی و ویتامین‌های بسیار زیادی است را نوش جان کنید. شربت پیاز، عسل و شکر قهوه‌ای در نرم شدن گلو و درمان سرفه‌های خشک و شبانه بسیار موثر است.

۸. درمان نفخ نوزادان

یکی از خواص شکر قهوه ای درمان نفخ نوزادان است. شکر قهوه‌ای گزینه‌ای بسیار مناسب برای درمان نفخ به‌خصوص در نوزادان است. البته پیش از استفاده از درمان نفخ با شکر قهوه‌ای برای نوزادان حتما با پزشک مشورت کنید. اگر نوزاد شما مدام دچار دل‌ درد می‌شود، حدود یک قاشق چایخوری شکر قهوه‌ای مرغوب را با در یک بطری آب‌ گرم حل کرده و در شیشه شیر به نوزاد بدهید. این کار کمک می‌کند تا دل درد نوزاد در طول شب تسکین یافته و خواب آرامتری داشته باشد.

۹. درمان مشکلات گوارشی 

یکی از خواص شکر قهوه ای درمان مشکلات گوارشی است. ممکن است برخی از افراد با خوردن شیرینی‌هایی که حاوی شکر سفید است دچار معده درد، نفخ یا یبوست شوند. جایگزین کردن شکر قهوه‌ای به جای شکر سفید برای پخت شیرینی و کیک‌های خانگی می‌تواند به هضم راحت‌تر غذا و جلوگیری از بروز نفخ و یبوست کمک کند.

 

فواید درمانی ماساژ با شکر قهوه‌ای

یکی از فواید شکر قهوه ای و مهم‌ترین استفاده‌های درمانی از شکر قهوه‌ای ماساژ با اسکراب‌های تهیه شده از این ماده غذایی است. شما به راحتی می‌توانید برای داشتن دست‌هایی زیبا، رفع ترک پا و درمان آکنه و بسیاری موارد دیگر که در این قسمت به آن‌ها اشاره می‌کنیم از شکر قهوه‌ای استفاده کرده و اسپای خانگی خود را داشته باشید.

درمان ترک پا با اسکراب شکر قهوه‌ای

یکی از فواید شکر قهوه ای درمان ترک کف پا است. اگر بارها به دلیل ترک پاها و زبر بودن پاشنه پاهایتان اعتماد به نفس پوشیدن صندل و کفش‌های تابستانی را نداشته‌اید، از همین امروز با این اسکراب درمان پاهایتان را شروع کرده و در عرض کمتر از یک ماه پاهایی زیباتر داشته باشید. استفاده از اسکراب شکر قهوه‌ای به لایه‌بردای، رطوبت‌رسانی و لطافت و روشن شدن پاهایتان بسیار کمک می‌کند. همیشه لازم نیست برای انجام پدیکور یا رفع ترک پا متحمل هزینه‌های بسیار بالا شوید، شما با کمی حوصله و وسایلی که در خانه دارید می‌توانید به زیبایی پاهایتان رسیده و برای همیشه با پوست‌های مرده، زبر، خشن و خشک پاشنه پا خداحافظی کنید. دانه‌های شکر قهوه‌ای به راحتی در آب گرم حل می‌شوند. برای شروع به روش زیر عمل کنید:

مواد لازم :

نصف فنجان شکر قهوه‌ای

یک چهارم فنجان روغن‌های گیاهی ( روغن زیتون یا روغن بادام)

نصف فنجان گلبرگ خشک شده گل رز ( قابل تهیه از عطاری‌ها)

روش استفاده :

تمام مواد گفته شده را با هم مخلوط کرده و کمی آب گرم اضافه کنید. ماسک شما باید غلیظ و حالت شیره‌ای داشته باشد. پس از حمام که پوست کف پا کمی نرم‌تر می‌شود، مقداری از این اسکراب را برداشته و به آرامی و با حرکات دایره‌وار روی پاشنه، بین انگشت‌ها و کف پا ماساژ دهید. می‌توانید دو پاپوش پلاستیکی پوشیده و اجازه دهید این مواد ۲۰ دقیقه روی پاهایتان بماند. پس از آن که پاهایتان را با آب گرم شستشو دادید، یک «سوهان مخصوص پاشنه» برداشته و خیلی آرام شروع به تراشیدن پوست‌های مرده پاشنه پا کنید. دوباره پاهایتان را شسته و کرم مخصوص ترک پا بزنید و جوراب بپوشید. این کار را برای مدت یک ماه سه روز در هفته انجام دهید. خودتان تاثیر شگفت انگیز آن را خواهید دید.

درمان سلولیت و ماساژ بدن با شکر قهوه‌ای

یکی از فواید شکر قهوه ای و قدیمی‌ترین کاربردهای شکر قهوه‌ای، استفاده از آن توسط ملکه‌های مصری برای داشتن بدنی زیبا و بدون لک و سلولیت بوده است. این روزها نیز از شکر قهوه‌ای برای ساخت اسکراب‌های مخصوص بدن جهت درمان سلولیت و ترک‌های پوستی بسیار استفاده می‌شود. زبری دانه‌های شکر قهوه‌ای درمانی بسیار مناسب برای رفع تیرگی واژن، زیربقل، سرزانو، آرنج و از بین بردن سلولیت‌های روی ران و بازو است. با استفاده مکرر از اسکراب‌ بدن شکر قهوه‌ای و ماساژ گرفتن با آن‌ها ترک‌های پوستی ناخوشایند ناشی از کاهش و افزایش وزن یا بارداری درمان خواهند شد. برای این کار به روش زیر عمل کنید :

مواد لازم :

نصف فنجان قهوه‌ آسیاب شده

یک چهارم فنجان روغن نارگیل

نصف فنجان شکر قهوه‌ای

یک قاشق چایخوری دارچین

روش استفاده :

تمام مواد گفته شده را با هم مخلوط کنید. اگر روغن نارگیل جامد و سرد است، کمی آن را گرم کرده و وسپس با دیگر مواد مخلوط نمایید. مواد را آنقدر به هم بزنید که قوام کافی را گرفته و خیلی سفت یا شل و مایع نباشد. در حمام و زمانی که پوست بدنتان مرطوب است، این اسکراب را روی محل موردنظرتان که دارای سلولیت یا ترک پوستی و تیرگی است، به آرامی و با حرکات دورانی برای مدت ۱۰ دقیقه ماساژ دهید. دو بار در هفته از این اسکراب استفاده کنید. شکر قهوه‌ای خواص ضدباکتریایی دارد و حاوی اسید گلیکولیک است که کمک می‌کند بدنی صاف و درخشان داشته باشید.

دست‌هایی جوان و زیبا با شکر قهوه‌ای

یکی از خواص شکر قهوه ای جوانسازی پوست دست است. اگر دست‌های شما هم بر اثر کار زیاد خانه، شستن ظرف‌ها یا شرایط شغلی‌تان زبر و خشن شده است و حتی با قوی‌ترین کرم‌های دست هم درمان نمی‌شود، این مرتبه از شکر قهوه‌ای که راهی ارزان و بدون ضرر است برای درمان خشکی و زبری دست‌هایتان استفاده کنید. علاوه‌بر این بهتر است بدانید اولین نشانه‌های پیری در دست‌های شما که بیشترین تماس را با مواد شوینده و سطوح دارند، نمود پیدا می‌کنند. برای این که به کم هزینه‌ترین روش ممکن دست‌هایی جوان و زیبا داشته باشید، اسکراب زیر را تهیه کرده و به روشی که می‌گوییم عمل کنید :

مواد لازم :

یک چهارم فنجان روغن زیتون

یک چهارم فنجان روغن نارگیل

یک قاشق چایخوری دارچین

نصف فنجان شکر قهوه‌ای

اسانس طبیعی ( بر حسب سلیقه)

روش استفاده :

تمام مواد گفته شده را روی حرارت بسیار ملایم به آرامی با هم ترکیب کنید تا حالت شیره‌ای غلیظی پیدا کند، دست‌هایتان را روزانه با این اسکراب ماساژ داده و با آب گرم بشویید و سپس نرم کننده دست استفاده کنید. به مرور زمان متوجه خواهید شد که دست‌هایی زیباتر و جوان‌تر خواهید داشت. همچنین ماساژ دست‌ها با این روغن خانگی به کاهش درد دست و ورم رگ‌ها نیز کمک می‌کند.

ماساژ و درمان ترک لب‌ها با شکر قهوه‌ای

یکی از فواید شکر قهوه ای در زیبایی، درمان ترک‌های لب است. معمولا بر اثر بی‌آبی یا عادات ناسالم مانند جویدن پوست لب یا کندن پوست اضافی آن با دست‌ها وقتی فکرتان درگیر است، باعث می‌شود لب‌های شما زیبایی همیشگی خود را از دست داده و همیشه ترک خورده باشند. برای درمان این مشکل به راحتی می‌توانید از اسکراب شکر قهوه‌ای کمک گرفته و در کمتر از دو هفته برای همیشه با لب‌های ترک خورده خداحافظی کنید.

مواد لازم :

یک قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای

چند قطره روغن نارگیل

نصف قاشق چایخوری عسل

یک قاشق چایخوری آب گرم

روش استفاده :

تمام مواد گفته شده را با هم مخلوط کرده و اسکراب را به آرامی روی لب‌هایتان ماساژ دهید. می‌توانید برای این کار از یک مسواک بسیار نرم و نازک استفاده کنید. پس از برس کردن پوست‌های مرده لب، اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه این ماسک روی لب‌هایتان بماند. وجود عسل و شکر قهوه‌ای در کنار هم نه تنها بو و طعم مطبوعی به این اسکراب می‌دهد بلکه به آبرسانی لب‌هایتان نیز بسیار کمک می‌کند. روزانه این کار را انجام دهید. می‌توانید مقدار اضافی را در ظرفی دربسته در یخچال نگهداری کنید. جالب است بدانید به مرور زمان با استفاده از این اسکراب لب‌هایتان کمی هم برجسته‌تر خواهد شد.

 

شامپو بدن خنک کننده با شکر قهوه‌ای

یکی از فواید شکر قهوه ای در درست کردن شامپو بدن است. اگر از آن دسته افرادی هستید که در طول فصل‌های گرم احساس گر گرفتگی و گرمای شدیدی دارند، بهتر است به جای پرداخت هزینه‌های اضافی برای خرید شامپوهای خنک کننده مختلف، شامپوی خانگی شکر قهوه‌ای را امتحان کنید. دانه‌های شکر قهوه‌ای و قهوه موجود در این شامپو به لایه‌بردای سلول‌های مرده سطح بدن کمک کرده که تاثیر بسیار زیادی در کاهش بوی بد تعریق و احساس گرما دارد. برای درست کردن این شامپو به روش زیر عمل کنید :

مواد لازم :

نصف فنجان شکر قهوه‌ای

نصف فنجان تفاله قهوه آسیاب شده

روغن نعناع

شامپوی بدن ( شامپوی همیشگی خودتان)

روش استفاده :

شکر قهوه‌ای، تفاله قهوه و روغن نعناع را در شامپوی بدن خود ریخته و خوب تکان دهید. هفته‌ای دو مرتبه از این اسکراب در حمام استفاده کنید. روغن نعنان به خنک کردن بدن و درمان التهاب‌های پوستی شما کمک خواهد کرد.

ماساژ صورت و درمان آکنه با شکر قهوه‌ای

یکی از خواص شکر قهوه ای درمان آکنه است.  شما با استفاده از شکر قهوه‌ای و ترکیب آن با مواد طبیعی مختلف می‌توانید اسکراب و ماسک‌های فوق‌العاده‌ای برای درمان آکنه، جای جوش و داشتن پوستی شفاف، روشن و زیبا استفاده کنید. ماساژ هفتگی صورت با اسکراب‌های ساخته شده از شکر قهوه‌ای در جلوگیری از آثار پیری پوست، درمان چین و چروک‌ها و کنترل چربی صورت برای جلوگیری از بروز آکنه به‌شدت موثر است. ماسکی در این قسمت معرفی می‌کنیم، به صورت ویژه برای کاهش آکنه، رفع جای جوش و لک و لایه‌برداری پوست صورت مناسب است :

مواد لازم :

نصف فنجان شکر قهوه‌ای

نصف فنجان عسل طبیعی

یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا روغن زیتون

یک قطره روغن‌های ضروری

یک قاشق غذاخوری آلوئه ورا

طرز تهیه : تمام مواد گفته شده را در ظرفی به خوبی با هم مخلوط کنید تا قوام پیدا کنید. پوست صورت را شسته و مقداری از اسکراب را با حرکات دورانی آرام روی پوست صورت ماساژ دهید. اجازه دهید ماسک برای ۲۰ دقیقه روی پوست شما بماند. پس از آن با آبگرم صورتتان را بشویید. یک حوله تمیز و مخصوص صورت را در آب نیمه داغ خیس کرده و روی صورت شسته شد قرار داده و کمی فشار دهید و اجازه دهید چند دقیقه روی صورت شما بماند. یک مرتبه در هفته از این اسکراب استفاده کنید تا در کمتر از یک ماه پوستی شفاف و بدون لک و جای جوش داشته باشید.

توجه : پیش از هرگونه استفاده از ماسک و اسکراب‌های خانگی ابتدا مقداری از آن را روی قسمت کوچکی از پوست مچ دست یا گردن خود امتحان کرده و در صورت عدم بروز آلرژی از آن استفاده کنید. همچنین از در صورت داشتن آلرژی نسبت به هرکدام از مواد به کار رفته در ماسک و اسکراب‌های خانگی حتما پیش از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *